• Facebook
  • Yahoo
  • Live
  • Google
Senarai Penderma kepada WEBSITE ALAM MELAYU

- Johan Iskandar
- Shaharul Niswan Bin Shaharin
- Rosnizah Bt Ismail @ Pak Lang
- Muhammad Zahar Dad Bin Abdul Rahim
- Permata Saif Trading
- Mohd Syukri Daud
- Hairulnizam Bin Ahmad / Ejam Ajees
- Azhan Mohammad Ali
- Ahmad Nizam Mohamad Noh
- Abdul Hadi Hairunas(https://www.facebook.com/adyfx08)
- Zulkifli Ramli
- Khairul Hafiz (peniup Serunei)
- Mustafa Bakri
- Syarifuddin Ali
- Anuar Bin Ahmad
- Mohd Ridzuan B. Mahat
- Muhamad Hamdi
- Azmi Sanip
- Amru Omar Bin Abdul Hamid
- Mohamad Zulfadli
- Mohd Zamani Ismail
- Rosiah Isa
- Fickriyansyah (dari Batam)
- Mohd Ridzuan B. Mahat
Mohon Sumbangan Ikhlas Untuk Website ini.

Website ini dibuat untuk menyebarkan dan meluruskan warisan Melayu tanpa mana-mana bantuan badan kerajaan. Duit derma ini untuk membayar kos bulanan hosting, domain dan upah penjagaan website. Yuran kos hosting sahaja adalah rm1500 setahun tidak termasuk kos domain dan penyelenggaraan.

Website www.alammelayu.my adalah tempat rujukan sumber maklumat mengenai adat, adat istiadat dan warisan Melayu yang dulu ditanggung 100% oleh Dr. Dr.h.c. Johan Iskandar . Kerana masalah ekonomi 2018 dan kos yang terlampau tinggi, website ini sudah tidak mampu disambung bayar lagi secara sumbangan persendirian. Website ini menggunakan Virtual Private Server (VPS). Bagi meneruskan website ini, sumbangan tuan/puan amat diperlukan.

Asal www.alammelayu.my adalah dari Website keriswarisan.com telah dibina oleh Johan Iskandar pada 2008 untuk mengumpulkan semua peminat dan pecinta warisan Melayu supaya mudah berkumpul untuk membuat program seperti pameran, bengkel, seminar, pertandingan yang berkaitan dengan Warisan Melayu secara bebas. Website ini dibina untuk mempercepatkan proses penyebaran maklumat kerana sejak 2006 komuniti melayu bebas ini dibina, pergerakanya agak perlahan tanpa bantuan media digital.

Website ini telah menjadi sumber rujukan dan pengumpulan semua ilmu warisan Melayu yang dikongsi oleh ramai pengguna hingga 2016. Website ini telah digodam dan dihapuskan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab pada hujung 2016. Pada 2017 Website www.alammelayu.my telah dibina untuk menggantikan www.keriswarisan.com .

Agak sayang website ini jika dilupuskan kerana banyak maklumat yang terdapat didalamnya telah menjadi rujukan beribu pengguna setiap bulan dan akan menjadi rujukan pada generasi baru dan akan datang. Jika anda rasa website ini tidak diperlukan lagi, maka biarlah ia dilupuskan.

Sila hantarkan sumbangan ikhlas anda kepada

Cimb akaun
Akademi Seni Tradisional
Warisan Melayu
8602337312

Walau kecil sumbangan anda adalah amat besar bagi kami
Whatsup nama penuh anda kepada 018-6654314